תמלול (עריכות קלות)

 פרופ' בורנשטיין: נצאת איתנו ורד דלאל מיילדת מוסמכת כבר 25 שנים, מדריכת הכנה ללידה ומלווה נשים בהריון ללידה ואחרי לידה. ואתם פיתחתם מכשיר חדש שנקרא פרימאם לעיסוי הפרינאום. אנחנו הכרנו את הנושא הזה של עיסוי פרינאום ויש כל מיני מכשירים. מה מיוחד במכשיר שלכם?

ורד דלאל: המיוחד במכשיר שפתחתי הוא שזה מכשיר ידני שמעוצב ארגונומית במבנה הפיזיולוגי של האישה. הפיתוח של המוצר הגיע מתוך הניסיון המקצועי שלי שכמו שאמרת 25 שנים. זה התחיל מן השאלה מאיפה צריך לעשות עיסוי פרינאום? האתגר הגדול של הנשים זה להגיע אל המקום. אז הייחודיות של המכשיר הוא הנגישות, העיצוב שלו, המבנה הארגונומי שלו והיכולת של האישה לעשות את העיסוי בעצמה.

פרופ' בורנשטיין: כלומר עד עכשיו במכשירים שהיו, היא לא עושה בעצמה?

ורד דלאל: היא הייתה עושה בעצמה אבל נשים העדיפו או שבן הזוג שיעשה זאת עבורן או שהיו עושות עם מה עם האגודלים של עצמן. הן היו מנסות לעקוף את הבטן ואז יותר מאתגר. או לחלופין, בן הזוג או בת הזוג ומלווה כלשהוא היה עושה לאישה עם האצבע המורה.

פרופ' בורנשטיין: והמכשיר החדש יש לו איזה שהוא מבנה כזה שהיא יכולה לעקוף את המחסומים ולהגיע לפרינאום?

ורד דלאל: נכון. יש בו גם תעלה בתוך העיצוב שלו לשמן. השמן מגיע על הקצה של המכשיר ובצורה מאוד אינטואיטיבי וידידותי היא משתמשת איתו.

 פרופ' בורנשטיין: אז למעשה המכשיר מותח לאט לאט את רקמת הפרינאום ועושה אותה יותר גמישה ואז יש פחות סיכוי לפחות קרעים וחתכים בלידה, נכון?

ורד דלאל: נכון ואז בלידה יש פחות סיכויים לקרעים, או חתכים וגם לפחות כאב אחרי הלידה.

פרופ' בורנשטיין: המכשיר הזה הוכח או בכלל העיסוי של הפרינאום הוכח שזה דבר יעיל ובאמת מוריד את מספר החתכים והקרים?

ורד דלאל: המחקרים מראים שעיסוי פרינאום הורידו את השכיחות של קרעים בעיקר בלידה ראשונה ובלידה חוזרת זה הפחית הכאב הפריניאלי בשלושה של החודשים לאחר הלידה. אחד הדברים החשובים בעיסוי פרינאום זה שנשים מכירות טוב יותר את הגוף והאזור וכמו כן, שהן עושות משהו עבור עצמן.

 פרופ' בורנשטיין: מתי מתחילים עם העיסוי הזה? באיזה שבוע של הריון?

 ורד דלאל:ההמלצות להתחיל עם העיסוי הם בשבוע 34-45 ואנחנו כותבים בהנחיות שבוע 35 וכמובן שנשים שאין להן הריון בסיכון (ראו הוראות שימוש) שהם יודעות שהם יכולות לבצע אותו. מומלץ לעשות את זה פעם ביום, 5 עד 10 דקות בצורה נינוחה בתנוחה שתהיה לה טובה.

פרופ' בורנשטיין: מה קורה אחרי הלידה אצל מישהו השתמשה במכשיר הזה? אם הנרתיק הוא יותר מידיי גמיש או יותר מידי רחב? האם יכול להיות מצב כזה?

ורד דלאל: לא. המכשיר המכשיר עובד ממש באזור הפרינאום שנמצא במקום שאותו הראש של העובר פוגש. הוא לא פוגש את השרירים הארוכים. אז יש והיכולת של הגוף לרפא את עצמו היא טובה אחרי הלידה.

פרופ' בורנשטיין: כיצד ניתן להשיג את המכשיר?

ורד דלאל: את פרימאם ניתן להשיג באמצעות האתר www.perimom.co.il. אני כאשת מקצוע עונה על שאלות. אנחנו מייצרים את המוצר בארץ. השותפים שלי בארץ. חשוב לי להגיד שהמכשיר קיבל אישורי FDA, CE ואמ"ר (אישור משרד הבריאות).

פרופ' בורנשטיין: יפה אז אתם מסודרים. אני מאחל לך שהמכשיר יצליח ושהנשים יהיו מרוצות ושתהיינה להן לידות קלות.

לינק לראיון של ורד דלאל עם פרופ' בורנשטיין  

נובמבר 13, 2021